Londra’da Nerede Yaşanır?

Londra’ya taşınmak ve orada yaşamak gibi bir hayaliniz varsa, dünyanın en büyük ve kozmopolit metropollerinden biri ile karşılaşacağınızı, çok rahat bir yaşam sürebileceğiniz gibi çok pişman olabileceğiniz bir mahallede sıkıntılar çekebileceğinizi de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

LondonbyJada olarak, Londra’nın en yaşanabilir ve yaşanamaz bölgelerini kısaca anlatmaya ve ihtiyaçlarınıza uygun olan bölgeyi belirlemenize yardımcı olmaya çalıştık.

Londra’nın Yaşamaya En Uygun Semtleri

  1. Isle of Dogs: 2019 yılında Sunday Times tarafından “Londra’nın en yaşanabilir yeri” olarak seçilen Isle of Dogs, Londra’nın doğusunda ve Thames Nehri kenarında yer alan sakin bir semttir. Çok lüks ve yüksek gökdelenler ile sakin ve tek katlı evlerin buluştuğu Isle of Dogs iyi okulların, büyük marketlerin ve güvenli bir yaşamın ilk adresi olarak öne çıkıyor.
  2. Chiswick: Parkları ve müstakil evleri ile öne çıkan Chiswick, Isle of Dogs gibi güvenli olması ve iyi devlet okulları ile dikkat çeken bir semttir. Bir kasaba havasına sahip olan Chiswick lüks restoranlar, İngiliz tarzı publar ve ihtiyaç duyulabilecek birçok mekanı barındıran, şehrin gürültüsünden uzak bir semt olarak listemize giriyor.
  3. Battersea: Çocuklar için park ve hayvanat bahçesi gibi birçok olanağın bir arada yer aldığı Battersea, eğlenceli ve yeşillikleri sayesinde özellikle küçük çocuklu ailelerin ilk tercihlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
  4. Angel: Londra’nın eğlenceli ortamıyla öne çıkan semti Angel İngiliz tarzı birçok pub, restoran ve kokteyl bara ev sahipliği yapıyor. Şehir merkezine yakın olan Angel, ulaşımı kolay ve günün neredeyse her saati canlı bir semt olduğundan bekarların ya da genç evli çiftlerin tercih ettiği bir yer.
  5. Belgravia: Lüksü ve düzeni bir arada bulabileceğiniz Belgravia, pırıl pırıl sokakları, birçok farklı ürün satan dükkanları, meydanları ile tam bir tatil beldesi havasındadır. Belgravia’da bir kenara oturup, Londra’nın planlı bir şehir olduğunu kanıtlamak istercesine düzenli bir şekilde inşa edilmiş ve birbirleriyle uyum içindeki binalarını seyretmek bile insanı rahatlatabilir.
  6. Richmond: Londra’nın en yeşil yerlerinden olan Richmond, Thames Nehri kenarına kurulu bir semttir. Richmond doğayla o kadar iç içedir ki, sokakta yabani bir sincap ya da ceylan görme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Tarihi binaların da göze çarptığı Richmond güvenli ve sakin bir yaşam arayanların tercihleri arasında yer almaktadır.
  7. Blackheat: Londra Maratonu’nun başlangıç noktasında bulunan Blackheat, birçok restoran ve pub bulunan sakin bir kasaba görünümündedir. Tren istasyonu sayesinde toplu taşıma konusunda da sakinlerini rahat ettiren Blackheat’te köpekleriyle gezmeye çıkmış ya da sabah sporu yapan birçok insanla karşılaşabilirsiniz.
  8. Crystal Palace: Hafif bir tepe üzerine kurulu olan Crystal Palace, Londralıların birçoğu için “En yaşanabilir semt” olarak tarif edilmektedir. Büyük ve yeşil parkları, Londra’yı yukarıdan gören konumu, her türden restoranları ve alışveriş olanakları ile Crystal Palace, Londra’da yerleşmeye en uygun semtler arasındadır.

Londra’da Nerede Yaşanmaz?

Yukarıda saydığımız yerler Londra’nın en yaşanılır semtleri olmasına rağmen, belli başlı birkaç semt dışında şehrin neredeyse her noktası klasik bir Türk ailesinin beklentilerini karşılayabilecek niteliktedir. Ancak, her metropolde olduğu gibi Londra’da da suçun, gürültünün ya da düzensizliğin kol gezdiği semtler vardır ve taşınma aşamasında bu semtleri bilmek iyi olur.

  1. Westminster: Son birkaç yıldır, suç oranlarında birinciliği elinden bırakmayan Westminster normal bir Londralı’nın yaşamak istemeyeceği yerlerin başında geliyor.
  2. Newham: Şehrin merkezinde yer alan Newham, özellikle kapkaç ve yankesicilik suçları ile gündemdeki yerini koruyor.
  3. Camden: Hırsızlık ve gasp gibi suçlarla anılan Camden, yaşamak için yanlış bir tercihtir.

Londra’ya taşınmayı ve orada yaşamayı planlıyor fakat aklınızdaki soruların yanıtlarını bulamıyorsanız, LondonbyJada ile iletişime geçebilir ve aradığınız cevapları bulabilirsiniz.

Yaşam Makaleleri

Yaşam  |  16/06/2020

DÜNYA GAZETESİNDE LBJ

1- Şirketin en bilinen danışmanlık hizmeti kime/kimlere olmuştur?Londonbyjada ekibi olarak en fazla danışmanlık verdiğimiz konuların başında Londra’da emlak yatırımları ve okul seçimleri olduğunu söyleyebiliriz. Her ailenin ihtiyaçları birbirinden elbette çok farklı olabiliyor. Genelde iki farklı tip aile ile çalışıyoruz. Bazı ailelerimiz çocuklarıyla beraber Londra’ya taşınma kararı alıyor ve biz bu süreç içinde her konuda kendilerine […]

Yaşam  |  15/04/2020

Londra Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Londra’ya seyahat etmeden önce, Londra hakkında mutlaka bilmeniz gereken bazı önemli detaylar vardır. Konuşulan dil, yenilen yemekler, gezilecek yerler, hava durumu, hangi vizeyi almanız gerektiği gibi Londra hakkında merak ettiğiniz her şey için bu yazımız sizlere yardımcı olacaktır. İlk olarak, yabancı dil açısından Londra’nın çok uluslu ve kozmopolit yapısı sayesinde İngilizce harici 300 kadar dilin bu şehirde konuşulduğunu bilmekte fayda […]

Yaşam  |  15/04/2020

Londra’ya Yerleşmek İsteyenler İçin İpuçları

Yüzlerce yıldır dünyanın çekim merkezleri arasında yer alan ve Avrupa’nın finans merkezi durumda olan Londra, farklı kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşadığı ve buna bağlı olarak herkesin kendinden bir şeyler bulabildiği bir şehirdir. Türkiye’den Londra’ya yerleşmeyi düşünen ama bunu nasıl yapabileceği konusunda net bir bilgisi olmayan kişiler için LondonbyJada olarak bazı ipuçlarını derledik ve bu […]

Londra'da Yaşam için yanınızdayız...

Londra'da Yaşam ile ilgili tüm sorularınız ve ihtiyaçlarınız için bizimle iletisime geçmenizi rica ediyoruz.